Usein kysyttyä ja ehdot

milloin on sopiva aika varata valokuvaus?

Kuvaus kannattaa varata mahdollisimman aikaisin kuvausajan varmistumiseksi. Kun aika on varattu ajoissa ehdimme myös suunnittelemaan kuvausta enemmän yhdessä. Kesäisin kuvauksia on usein enemmän, jolloin olisi erityisen hyvä olla ajoissa liikkeellä.

Missä valokuvataan JA MIHIN KELLONAIKaan OLISI PARAS?

Valokuvaan Kaarinan tai Turun ympäristössä miljöössä sekä Kaarinan keskustan tuntumassa studiossa. Voitte ehdottaa itsellenne tärkeää kuvauspaikkaa tai muuten toivottua miljöötä kuten perheen mökkiä tai muuta vastaavaa. Mietin niiden pohjalta meille täydellisen kuvauspaikan ja kuvaushetken. On mahdollista kuvata myös esimerkiksi kotonanne, mutta tämä edellyttää toivotun lopputuloksen saamiseksi luonnonvalon runsautta.

Miljöö olisi hyvä valita niin, että se palvelisi parhaiten sovittuun kuvausaikaan. Kesällä keskipäivän aikoihin auringonpaiste on voimakasta, jolloin suosittelen varjossa kuvaamista. Monessa paikassa puut antavat suojaa auringolta ja helpottaa toivottuun lopputulokseen pääsemistä.

Kesällä valoisuus kestää pitkään ja kuvauksia joudutaankin venyttämään myöhäisemmäksi, jos toiveena on pehmeä ilta-aurinko. Alkukesällä on hyvä kuvata noin 19-21 aikoihin ja loppukesästä 18-20 toimii hyvin. Jos toiveenanne on runsaampi valoisuus kuviin voimme hyvin kuvata päivällä. Talvisesongin aikaan on hyvä varata kuvausaika pimeimpinä aikoina ennen kello 15, jotta luonnonvaloa riittäisi koko kuvauksen ajan hyvin.

Saanko käyttää kuvia vapaasti?

Kuvia saa käyttää vapaasti missä vain, mutta muistathan merkitä minut kuviin. Kuvien muokkaus täytyy pitää ennallaan, toki joissain tapauksissa kuvasuhde voi muuttua ja se on täysin ok.

KOSKA SAAN VALOKUVAT?

Valokuvat saapuvat 1- 2 viikon sisällä valokuvauspäivästä.

julkaistaanko kuviani somessa?

Kysyn aina luvan kuvien julkaisuun.

MITÄ PUKEA PÄÄLLE VALOKUVAUKSIIN?

Suosittelen valitsemaan vaatteet jotka tuntuu juuri teidän näköisiltä. Neutraalit sävyt ovat ajattomia ja toimivat useissa ympäristöissä hyvin. Välttäisin voimakkaita kuvioita, kuten tiheää kontrastista raidoitusta vaatteissa. Liian kireät mekot voivat olla ”haastavia” kun taas ilmavammat mekot ovat toimivampia useissa ympäristöissä. Kankaalla ja kuvioinneilla on yllättävän suuri vaikutus kuvissa!

Perhekuviin on hyvä valita kaikille yhteensopivat vaatteet, jolloin kuvista tulee mahdollisimman seesteisiä ja helposti käsiteltäviä. Väriä ja kuoseja saa toki silti olla. Suosittelen välttämään isoja printtejä, jotka ”hallitsee” herkästi kuvissa. Usein oman vaatekaapin kätköistä voi löytyä hirmu hyviä vaihtoehtoja kuvauksiin, eikä erikseen tarvitse ostaa uusia vaatteita.

Jos olet epävarma mitä laittaisit/ laittaisitte päälle olkaa rohkeasti yhteydessä niin mietitään yhdessä.

MITEN VALMISTAUTUA LASTEN KANSSA KUVAUKSEEN?

Lasten kanssa olisi hyvä keskustella kuvauksesta hyvissä ajoin etukäteen. Älä vaadi heiltä kuvauksiin mitään erityistä tai pyydä käyttäytymään erityisen hienosti. Tämä luo herkästi lapselle paineita kuvauksiin ja se voi purkautua kuvaushetkinä monin eri tavoin. En suosittele myöskään lupaamaan kuvauksesta lapselle jotain tiettyä palkintoa. Käytetään se vaihtoehto halutessanne kuvauksien aikana.

Kuvauspäivään ei kannata ottaa valtavasti energiaa vievää ohjelmaa, jotta kuvaukset ei menisi ihan väsymyksen keskellä. Mielummin rauhallisempi päivä ennen kuvauksia. Mennään rennosti lapsien tahtiin ja ikuistetaan ihania hetkiä hyvällä fiiliksellä lapsia innostaen sekä kehuen. Tunnette varmasti lapsenne parhaiten, eikä edellä mainitut toimintatavat ole missään nimessä kiellettyjä!

MITEN KUVAT TOIMITETAAN JA KUINKA KAUAN NE OVAT LADATTAVISSA?

Kuvagalleria toimitetaan sinulle esikatseltavaksi Google Drive linkin kautta sähköpostiisi. Esikatselussa valitset mieleiset kuvat ja maksun jälkeen saat valitut valokuvat käyttöösi. Lataathan kuvat itsellesi kuukauden sisällä, sillä tämän jälkeen poistan kuvat Google Drivesta.