Ohjeistuksia


Olen koonnut tähän hyödyllisiä ohjeistuksia, jotka kannattaa lukaista ennen kuvauksen suunnittelua. Muistathan lukea myös ehdot!

Usein kysyttyä

Kuvaus kannattaa varata mahdollisimman aikaisin kuvausajan varmistumiseksi. Kun aika on varattu ajoissa ehdimme myös suunnittelemaan kuvausta enemmän yhdessä. Kesäisin kuvauksia on usein enemmän, jolloin olisi erityisen hyvä olla ajoissa liikkellä. 

Valokuvaan Turun ympäristössä miljöössä sekä Kaarinan keskustassa studiossa. Voitte ehdottaa itsellenne tärkeää kuvauspaikkaa tai muuten toivottua miljöötä kuten perheen mökkiä. Mietin niiden pohjalta meille täydellisen kuvauspaikan ja kuvaushetken. On mahdollista kuvata myös kotonanne, mutta tämä edellyttää toivotun lopputuloksen saamiseksi luonnonvalon runsautta.

Miljöö olisi hyvä valita niin, että se palvelisi parhaiten sovittuun kuvausaikaan. Kesällä keskipäivän aikoihin auringonpaiste on voimakasta, jolloin suosittelen varjossa kuvaamista. Monessa paikassa puut antavat suojaa auringolta ja helpottaa toivottuun lopputulokseen pääsemistä.

Kesällä valoisuus kestää pitkään ja kuvauksia joudutaankin venyttämään myöhäisemmäksi, jos toiveena on pehmeä ilta-aurinko. Alkukesällä on hyvä kuvata noin 19-21 aikoihin ja loppukesästä 18-20 toimii hyvin. Jos toiveenanne on runsaampi valoisuus kuviin voimme hyvin kuvata päivällä. Talvisesongin aikaan on hyvä varata kuvausaika pimeimpinä aikoina ennen kello 15, jotta luonnonvalo riittäisi koko kuvauksen ajan hyvin. 

Kuvia saa käyttää vapaasti, mutta merkitsethän kuviin @iidahaymedia. Kuvia ei saa myydä eteenpäin! Kuvien muokkaus on pidettävä ennallaan, toki  joissain tapauksissa kuvasuhde voi muuttua ja se on täysin ok. 

Kuvagalleria toimitetaan 2 päivän – 4 viikon sisällä valokuvauspäivästä. Dokumentaaristen hääkuvausten toimitusaika voi venyä 6 viikkoon.

Kysyn aina luvan kuvien julkaisuun. 

Suosittelen valitsemaan vaatteet jotka tuntuu juuri teidän näköisiltä. Neutraalit sävyt ovat ajattomia ja toimivat useissa ympäristöissä hyvin. Välttäisin voimakkaita kuvioita, kuten tiheää kontrastista raidoitusta vaatteissa. Liian kireät mekot voivat olla ”haastavia” kun taas ilmavammat mekot ovat toimivampia useissa ympäristöissä. Kankaalla ja kuvioinneilla on yllättävän suuri vaikutus kuvissa!

Perhekuviin on hyvä valita kaikille yhteensopivat vaatteet, jolloin kuvista tulee mahdollisimman seesteisiä ja helposti käsiteltäviä. Väriä ja kuoseja saa toki silti olla. Suosittelen välttämään isoja printtejä, jotka ”hallitsee” herkästi kuvissa. Usein oman vaatekaapin kätköistä voi löytyä hirmu hyviä vaihtoehtoja kuvauksiin, eikä erikseen tarvitse ostaa uusia vaatteita.

Jos olet epävarma mitä laittaisit/ laittaisitte päälle olkaa rohkeasti yhteydessä niin mietitään yhdessä. 

Lasten kanssa olisi hyvä keskustella kuvauksesta hyvissä ajoin etukäteen. Älä vaadi heiltä kuvauksiin mitään erityistä tai pyydä käyttäytymään erityisen hienosti. Tämä luo herkästi lapselle paineita kuvauksiin ja se voi purkautua kuvaushetkinä monin eri tavoin. En suosittele myöskään lupaamaan kuvauksesta lapselle jotain tiettyä palkintoa. Käytetään se vaihtoehto halutessanne kuvauksien aikana. 

Kuvauspäivään ei kannata ottaa valtavasti energiaa vievää ohjelmaa, jotta kuvaukset ei menisi ihan väsymyksen keskellä. Mielummin rauhallisempi päivä ennen kuvauksia. Mennään rennosti lapsen tahtiin ja ikuistetaan ihania hetkiä hyvällä fiiliksellä lapsia innostaen sekä kehuen. Tunnette varmasti lapsenne parhaiten, eikä edellä mainitut toimintatavat ole missään nimessä kiellettyjä!

Kuvagalleria toimitetaan sinulle sähköisessä muodossa sähköpostiisi, josta pääset lataamaan (jpg.) kuvat. Lataathtan kuvat itsellesi kuukauden sisällä.

Voit valita maksutavaksi tilisiirron, MobilePay:n tai laskun 14 päivän maksuajalla. En ota vastaan käteistä! Valitessasi maksutavaksi tilisiirron tai MobilePayn:n maksetaan maksu heti. Laskulla sinulla on mahdollisuus maksuaikaan, mutta lasku tulee olla maksettuna eräpäivään mennessä! 

Kyllä voi! Lahjakortille voit ostaa valitsemasi kuvauspaketin ja tarvittaessa lisäkuvia valittavaksi toimitettavasta kuvagalleriasta. Lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä ja se toimitetaan sähköisessä muodossa ostajalle. Lahjakortista lisätietoa löydät hinnaston puolelta. 

Ehdottomasti! Kaiken ikäiset vauvat, lapset ja nuoret ovat tervetulleita kuvaukseen. Tälle löytyy oma osio hinnaston puolelta. 

Tällä hetkellä voit tilata kauttani kuvakirjoja. Laadukas kuva-albumi on upea tapa muistella tärkeitä hetkiä. Lue kuvakirjan tilauksesta enemmän painamalla tästä

Kun olemme käyneet läpi sähköpostitse tai puhelimitse alustavia tietoja varaamme videopuhelulle ajan tai treffit kasvotusten. Katson ennen puhelua kirjallisesti kysymiksiä joihin voitte miettiä ajatuksia etukäteen. Laitan puhelun jälkeen kirjallisena sovitut asiat jotka kuvauspaketti sisältää hintoineen. Avaan meille yhteisen Google Drive -kansion johon voimme kummatkin lisäillä ajan mittaan ideakuvia. Olen käytettävissä koko häävalmistelujen ajan ja sen jälkeenkin. Voimme aina palata yhdessä suunnittelemaan lisää!

Tällä hetkellä ”lainavaaterekistä” löytyy pieniä villaisia vaatteita vauvoille. Vielä valikoimassa ei ole isompien lasten tai aikuisten vaatteita tai asusteita. 

Monesti kysytään voidaanko kuvausta siirtää mikäli miljöökuvaukseen sattuisi tulemaan huono sää. Siirrämme kuvauksen ajankohtaa tällöin ehdottomasti, jotta saadaan sopiva keli kuvata.

Kyllä! Saat jatkossa kuvauksista -10% pois hinnasta. 

Nähdään kuvauksissa!
Scroll to Top